De zes boeken die genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs 2005 worden tijdens het Utrecht Uitfeest officieel aan het publiek gepresenteerd. Op zondag 4 september om 13.30 uur zullen de auteurs voorlezen uit de genomineerde boeken en geïnterviewd worden. De bijeenkomst van de NS Publieksprijs vindt plaats in het hoofdgebouw van NS in Utrecht (achter het streekbusstation) en is voor publiek gratis toegankelijk.

Met deze presentatie wordt het startschot gegeven voor de stemperiode van deze prijs, die loopt tot en met zaterdag 29 oktober. De bijeenkomst is op zondag 4 september van 13.30 uur tot 15:00 uur in het Trefpunt van het hoofdkantoor van de NS (Hoofdgebouw IV, Laan van Puntenburg 100 in Utrecht). De zaal gaat open om 13.00 uur.

Voor de NS Publieksprijs 2005 zijn de volgende zes boeken genomineerd:
De thuiskomst van Anna Enquist
Troost van Ronald Giphart
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink
De reà¼nie van Simone van der Vlugt
Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Over Cruijff en leiderschap van Pieter Winsemius
Sonny Boy van Annejet van der Zijl

Het publiek kan stemmen via internet (www.nspublieksprijs.nl) en vanaf medio oktober via boekhandel en bibliotheek. Door te stemmen maakt men kans op de genomineerde boeken à©n op een treinreis naar Wenen.
De zes boeken zijn door een selectiecomità© van boekverkopers gekozen uit de populairste boeken die het afgelopen jaar verschenen. Op donderdag 3 november wordt bekendgemaakt welk boek de NS Publieksprijs 2005 wint en daarmee het predikaat ?Boek van het jaar? krijgt. De auteur van het winnende boek ontvangt de NS Publieksprijs, bestaande uit een sculptuur van Jeroen Henneman en een geldbedrag van 7.500 euro. De NS Publieksprijs is een initiatief van de Stichting CPNB. NS is hoofdsponsor.

bron:NS