Een 29-jarige man uit Rotterdam is maandagavond omstreeks 18.20 uur ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Pieter Zeemanweg met de Rijksstraatweg in Dordrecht. Een trekker met oplegger bestuurd door een 36-jarige man uit Maassluis kwam vanuit de richting N3 en sorteerde op de kruising links voor om links af te slaan, de Pieter Zeemanweg op. Op het moment dat het stoplicht groen was, reed de trekker met oplegger de kruising op.

Op dat moment zag de bestuurder plotseling dat een grijze personenauto hem over de Rijksstraatweg - uit de richting van de Mijlweg - tegemoet kwam. De bestuurder van deze auto botste met hoge snelheid tegen de rechterflank van de trekker met oplegger. De brandweer die toevallig voorbij reed, schakelde direct hulp in. De 29-jarige man raakte ernstig gewond (precieze verwondingen onbekend). Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk is hij door rood gereden. De Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de trekker met oplegger kwam met de schrik vrij.

De tank van de trekker bleek na het ongeval geraakt te zijn. Zo'n 250 liter gasolie was weggevloeid de straat op. Op last van de brandweer werd de gemeente Dordrecht in kennis gesteld die er voor zorgde dat het verontreinigde wegdek werd schoongemaakt. De kruising werd tijdelijk afgezet. De voertuigen zijn vervolgens weg getakeld.

bron:Politie Zuid-Holland-Zuid