Van een 29 jarige automobilist uit Nijmegen is op 19 april 2005 zijn rijbewijs ingevorderd en tevens zijn auto inbeslaggenomen.
De man reed met zijn auto omstreeks 09.50 uur op de A2 te Vught en haalde daar over het verdrijvingsvlak enkele auto's in. Vervolgens reed de man in zijn auto met een snelheid van ongeveer 130 km. op slechts enkele meters achter een motorrijder Vanaf de A2 sloeg de bestuurder op het laatste moment af naar de N59 richting Oss. Hier versnelde de bestuurder weer naar 130 km. terwijl ivm de wegwerkzaamheden slechts 90 mocht worden gereden

De bestuurder versnelde toen naar 150 km en haalde over de smalle rijstroken diverse voertuigen in, terwijl de maximumsnelheid ivm wegwerkzaamheden inmiddels 70 km. is. Herhaaldelijk claxonneerde de bestuurder, kennelijk met de bedoeling dat voor hem rijdende auto's opzij gingen. Nadat de N59 overging in de A59 onder Heesch lukte het de onopvallende politiewagen deze automobilist een stopteken te geven.
De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor rijden op verdrijvingsvlak, kleven, overschrijden maximumsnelheid, alsmede het in gevaar brengen van andere weggebruikers.
Omdat het hier een zgn. beginnend bestuurder betrof, werd ook de auto van de man inbeslaggenomen.De bestuurder gaf als reden voor zijn rijgedrag op, dat hij haast had ivm een afspraak.

bron:politie Brabant-Noord