In Ursem en Enkhuizen zijn zondag bij verschillende ongevallen een paar auto's te water geraakt. Slachtoffers vielen er niet maar opvallend was dat de auto's door de bestuurders werden achtergelaten.

Op de Walingsdijk in Ursem is zondagavond rond 21.00 uur een auto te water geraakt. Het betreft een eenzijdig ongeval. De nog onbekende bestuurder heeft de macht over het stuur verloren, raakte van de weg, reed een lantaarnpaal omver en belandde vervolgens te water. Hij en een medepassagier konden eigenhandig uit de auto komen en zijn daarna vertrokken, aldus een getuige. De brandweer heeft met duikers nog een ruim gebied van het kanaal afgezocht naar eventuele slachtoffers en heeft daarbij niemand aangetroffen. De politie onderzoekt het incident. Het is immers strafbaar de plek van het ongeval te verlaten voordat de politie is gearriveerd.

Zondagmiddag rond 15.00 uur is in Enkhuizen een auto in het water van de Oosterhaven geraakt. De auto stond er nog niet zo lang toen het ging rollen. Vermoedelijk stond de handrem niet aangetrokken. De auto belandde tussen de Kade en een drijvende steiger. Onbekend was of er nog iemand in zat. Daarom heeft de brandweer duikers ingezet. Er werd echter niemand aangetroffen.

bron:Politie Noord Holland Noord