Vandaag maakt autoverhuurbedrijf Huur Mij aan haar klanten bekend dat zij samen met Greenwheels een nieuw alternatief voor de auto zullen aanbieden. Met ingang van 1 juli a.s. zal Huur Mij haar autodate-activiteiten aan Greenwheels overdragen en Greenwheels de autoverhuur bij Huur Mij onderbrengen. Door de samenwerking ontstaat uit 2 kleine autodate-netwerken een groot netwerk van 18 autodate-locaties verspreid over alle wijken van Leiden. 

Autodate is een netwerk van huurautos die op gereserveerde plaatsen 24 uur per dag met een chipcard op uurbasis kunnen worden gehuurd. Samen met een arsenaal aan verschillende modellen huurautos voor vakantie- of weekendhuur, vormen zij een beter alternatief voor een eigen auto. In Leiden hebben ruim 300 huishoudens dit alternatief voor de eigen auto ontdekt omdat het goedkoper is om alleen te betalen wanneer men de auto gebruikt en per rit zelf te bepalen welk model auto men nodig heeft. 
 
Sinds 1993 is Huur Mij actief in het segment Deeltijdauto waarvan Autodate een onderdeel vormt. Naast haar activiteit Autodate is Huur Mij ook actief in de verhuur van personen- en vrachtwagens, personenbussen en campers. Het wagenpark bestaat uit ca. 200 voertuigen. Huur Mij heeft vestigingen in Leiden en in Leiderdorp. 
 
Greenwheels is sinds 2001 in de gemeente Leiden actief in het Autodate-segment. Greenwheels is een landelijke organisatie met haar hoofdkantoor in Rotterdam. Zij beheert ca. 600 autos op evenzoveel parkeerplaatsen door geheel Nederland. 
 
bron:Greenwheels