Woensdag 16 augustus heeft de politie na een achtervolging door Zuid-Limburg een 32-jarige man aangehouden op de Akersteenweg in Maastricht. Zijn bijna een uur durende vlucht door de regio leidde de man onder meer door Voerendaal Wittem, Eys en Ubachsberg.

Tijdens een snelheidscontrole, omstreeks 16.30 uur, ter hoogte van de Hogeschool Zuid aan de Nieuw Eyckholt in Heerlen kreeg de man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, een stopteken nadat was vastgesteld dat hij ter plekke de maximum toegestane snelheid had overschreden.

De man stopte en leek aanvankelijk mee te werken, maar toen hem naar zijn rijbewijs werd gevraagd, ging hij er met de auto vandoor. Omdat de man met hoge snelheid wegreed, moesten twee politieagenten opzij springen om niet te worden aangereden.

Vervolgens werd de achtervolging op de man ingezet. Een patrouille zag de auto, die in Duitsland gestolen bleek te zijn, op zeker moment in Nyswiller rijden en slaagde erin het voertuig daar klem te rijden. Toen een van de agenten naar de auto toeliep gaf de bestuurder plotseling gas en ging er vandoor. Daarbij reed hij tegen de politieauto aan, waarna hij wist te ontkomen.

Uiteindelijk werd de auto weer gezien in een file op de Akersteenweg in Maastricht. Twee politiepatrouilles slaagden er in de man opnieuw klem te rijden. In een laatste poging te ontkomen, reed de man met zijn auto tegen een stilstaande bestelbus aan, waarna hij uit zijn voertuig sprong en te voet verder vluchtte. Agenten slaagden erin hem vervolgens snel aan te houden. De man wordt onder meer poging doodslag, aanrijding met materiele schade, het overtreden van de maximum snelheid en de diefstal van de auto ten laste gelegd.
 
bron:Politie Limburg-Zuid