Maandagmorgen 21 augustus jl. werd omstreeks 04.40 uur gemeld dat er op dat moment werd ingebroken in een auto aan de Margaretha Roozenboomlaan in de Enschedese wijk ‘t Zwerink. De eigenaresse hoorde lawaai en zag twee mannen bij haar auto en riep iets naar hen.

De twee renden hierop weg en reden even later op een bromfiets weer voorbij. Signalementen van de twee en de bromfiets werden doorgegeven en een onderzoek naar de twee werd gestart. De ruit van de auto van de meldster was vernield en naast de auto werd een tas aangetroffen met daarin o.a. een autoradio.

Naar aanleiding van het onderzoek kon in dezelfde nacht nog een 19 jr. Enschedese jongen worden aangehouden die ook in de Enschedese wijk Helmerhoek veel belangstelling had getoond voor geparkeerde auto’s. Zijn signalement kwam overeen met datgene wat door de meldster aan de Margaretha Roozenboomlaan was doorgegeven. Deze 19 jr. werd overgebracht naar het bureau en opgesloten. Hij is in verzekering gesteld en ondertussen reeds bij justitie voorgeleid.
Een tweede 19 jr. Enschedese jongen werd woensdag 23 augustus in de loop van de dag aangehouden en ook hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit het onderzoek is al gebleken dat de twee voor in ieder geval acht autokraken in de wijken ’t Zwerink en de Helmerhoek verantwoordelijk zijn geweest. Het vermoeden bij de politiemensen die het onderzoek doen bestaat dat zij meerdere autokraken in deze beide wijken hebben gepleegd.
Omdat blijkt dat van niet alle reeds bekende kraken aangifte is gedaan, verzoekt de politie aan die mensen die denken ook onder de gedupeerden te vallen, om alsnog aangifte te komen doen of zich in ieder geval te melden. Dit kan op het afdelingsbureau Enschede-West van de politie Twente onder telefoonnummer 0900-8844.   (06-106419)

bron:Politie Twente