Een oplettende getuige meldde in de nacht van maandag op dinsdag dat op de Molenweg in Nijmegen twee mannen bezig waren om in een auto in te breken. Twee agenten die snel bij de opgegeven plek kwamen zagen daar twee mannen wegrennen en zetten direct de achtervolging in. De verdachten verdwenen echter snel in het donker. Daarop werd door meerder surveillance-eenheden de omgeving afgezocht.

Even later werd in een tuin aan de Planetenstraat, half in een vijver, een man aangetroffen. Hij bleek spullen bij zich te hebben die uit de opengebroken auto afkomstig waren. Deze man, een 40-jarige Nijmegenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Bij onderzoek bij de opengebroken auto werd een paar sportschoenen gevonden die van een tweede dader afkomstig moesten zijn. Terwijl de politiemensen bij de opengebroken auto stonden kwam een auto langs rijden met achter het stuur een man die bij de politie bekend is. Enkele surveillanceauto's gingen achter deze auto aan en konden hem op de Dr. De Blecourtstraat laten stoppen. In deze auto zat een 32-jarige Nijmegenaar. Toen de man uit de auto was bleek hij geen schoenen aan te hebben. Ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.De politie onderzoekt of deze verdachten meer misdrijven hebben gepleegd.
 
bron:Bureau Gelderland-Zuid