Op dinsdagmorgen 31 mei 2005 omstreeks 06.55 uur vond er op de Zwaanstraat in Sittard een aanrijding plaats waarbij een automobilist met zijn auto opzettelijk inreed op een auto die bestuurd werd door een 34-jarige inwoner van Munstergeleen.

Door de aanrijding werd de gehele linkerzijde van de auto van man uit Munstergeleen beschadigd. Na de aanrijding stapte de bestuurder van de andere auto uit en schopte meerdere malen tegen de auto van de man uit Munstergeleen. Vervolgens ging de automobilist, die in een groene Volkswagen Passat reed, ervandoor.

Aanleiding was een situatie die zich kort daarvoor had afgespeeld op de Industriestraat. De 34-jarige man uit Munstergeleen passeerde op zeker moment een stilstaande vrachtauto, terwijl hem op datzelfde moment uit tegenovergestelde richting een andere auto naderde. Kort daarop haalde die andere automobilist de man uit Munstergeleen in en stopte. Toen de man uitstapte, kennelijk om verhaal te halen, reed de Geleendenaar weg. Even later werd hij echter door dezelfde onbekend gebleven automobilist op de Zwaanstraat weer opgezocht, waarbij hij opzettelijk een aanrijding veroorzaakte.

De politie stelt een onderzoek in en zoekt de bestuurder van de groene Volkswagen Passat. Zij zoekt getuigen 0900-8844 (lokaal tarief).

bron:Politie Limburg-Zuid