De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met de regiopolitie Midden – en West Brabant zondag 25 december 2005 om 17.25 uur op de rijksweg A 58 in de gemeente Tilburg een automobilist en zijn passagiere, beiden afkomstig uit Zoetermeer, aangehouden. De 25 jarige bestuurder had op de afrit Zevenbergschen Hoek van de rijksweg A16 een bestuurder van een Opel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd.

Bij de aanhouding bleek dat de man in het bezit was van een Amerikaanse wapen stok en een dolkmes. Tegen de man uit Zoetermeer is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en verboden wapenbezit. Naar aanleiding van zijn ‘verkeersgedrag’ zal een mededeling worden gedaan aan het Central Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen, wat uiteindelijk kan leiden tot het ongeldig verklaren van zijn rijbewijs.
Om 17.05 uur kreeg de meldkamer van het Korps landelijke politiediensten een melding dat de bestuurder van een Opel op de rijksweg A16 was bedreigd met een vuurwapen. De automobilist uit Zoetermeer was het kennelijk niet eens met de rijwijze van de bestuurder van Opel en ging op de afrit Zevenbergschen Hoek verhaal halen. Hij was uitgestapt en dreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Naar later bleek ging het om een Amerikaanse wapenstok. De bedreigde kon wegkomen en sloeg alarm. Motorrijders van de Verkeerspolitie, unit Breda, konden in samenwerking met de regiopolitie Midden – en West Brabant de man uit Zoetermeer en zijn 20-jarige passagiere op de rijksweg A58 ter hoogte van tankstation ‘De Baars”  aanhouden. Beiden zijn overgebracht naar het bureau in Tilburg. Onderzoek in het voertuig leverde een dolkmes op in het linker portiervak en de wapenstok onder de passagiersstoel. Beide verboden wapens zijn in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.
bron:KPLD