In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.10 uur is een 24-jarige inwoner van Gouda tijdens een achtervolging met zijn auto op de Vijverdalseweg in Maastricht ingereden op een politieauto, waarin op dat moment twee politieagenten zaten. De politiemensen raakten licht gewond, terwijl de Goudanaar met een verwonding aan zijn hoofd in het ziekenhuis werd opgenomen.

Een politieauto achtervolgde de auto, een Fiat Croma, over de A2, komende uit de richting van de Belgische grens in de richting van het Maastrichtse centrum. Dit gebeurde omdat de inzittende van de auto betrokken zou zijn geweest bij een drugsdeal. De achtervolging verliep op zeker moment via de Akersteenweg en naar de Vijverdalseweg. Omdat daar een ander politievoertuig de weg versperde, stopte de bestuurder van de Fiat Croma. Toen agenten naar de bestuurder toeliepen, reed de man met hoge snelheid achteruit waarbij hij met zijn auto een draai van 180 graden maakte. Vervolgens reed hij met hoge snelheid in de richting van de politieauto, die hem aanvankelijk achtervolgde en botste met de linker flank frontaal tegen het politievoertuig. De politiemensen konden zelfstandig uit het voertuig stappen. 

De man uit Gouda werd aangehouden, hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. In verband met het onderzoek naar de aanwezigheid van alcohol of drugs in zijn bloed, werd van hem een bloedproef genomen.
 
bron:Politie Limburg-Zuid