Ad Koolen (55) is per 1 mei 2008 aangesteld als manager specialized business bij Avensus. Dit Nederlands bedrijf heeft kantoren in Utrecht, Zwolle en Delft. Ad zal de dagelijkse leiding op zich nemen van de Delftse vestiging (voormalig Evolve en voormalig bedrijfsonderdeel van Racal-Datacom (Thales)) gespecialiseerd op het gebied van oplossingen voor e-security, voice logging, out-of-band management en carrier class technology.

Een van de belangrijkste taken van Ad zal zijn om de Business Unit op de kaart te zetten bij Internationale instellingen zoals NATO, VN en Europese instellingen. Daarnaast zal het project SUPHICE, waarin Avensus SB een sleutelrol speelt, zijn aandacht krijgen in de doorbraak op de Europese markt. (zie www.suphice.com )
De business unit heeft solide partnerships met marktleiders als Thales (security), NICE (voice logging), ECI (telecommunicatie) en Avocent. Tot de klantenkring behoren vele financiële instellingen (transactie security voor alle banken) en telecom operators. De dienstverlening bestaat uit consultancy, installatie en projectmanagement alsmede het onderhoud en de support op de geïmplementeerde oplossingen. In de huidige snel veranderende ICT-markt is het belangrijk dat klanten kunnen vertrouwen op een stabiele partner. De belangrijkste doelstelling van Avensus voor de komende jaren is gericht op langdurige relaties met tevreden klanten. De rol van Avensus is het adviseren, ontwerpen, implementeren en beheren van kostenbesparende en businessgerichte IT-infrastructuren”.
IT-infrastructuren die de organisatiedoelstellingen stuwen en moeten voldoen aan criteria zoals; beschikbaar, schaalbaar, flexibel, veilig, snel en betaalbaar.
Ad Koolen is afkomstig van Telindus waar hij in zijn laatste functie van Account Director Nato& Defence verantwoordelijk was voor de Nederlandse en Duitse markt en als Business Unit manager voor de Nederlandse Overheidsmarkt.
 
Ad Koolen
Manager Specialized Business

Olof Palmestraat 6
2616 LM  Delft, the Netherlands
E-Mail: [email protected]

T +31(0)15 - 269 82 82
F +31(0)15 - 269 18 08
M +31 6 29547253
www.avensus-sb.nl
http://www.avensus.nl/