In de meivakantie, van 1 tot en met 16 mei, valt er zowel voor kinderen als voor volwassenen van alles te beleven bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Temidden van de tentoongestelde vliegtuigen en historische luchtvaartgebouwen wordt een grote diversiteit aan gratis kinderactiviteiten aangeboden, zoals raketschieten, een estafette met een ´stewardessenrace' en een springkussen.

De kinderen kunnen ook meedoen aan een speurtocht met het luchtvaartalfabet. Ook deze speurtocht vindt plaats tussen de vliegtuigen. Voor de winnaars van de activiteiten zijn er prijzen beschikbaar, zoals entreekaarten voor diverse themaparken. Deze gehele meivakantie kunnen er vanuit het luchtvaart-themapark Aviodrome ook rondvluchten gemaakt worden in een Cessna-sportvliegtuig en in een Robinson-helikopter.

Het publiek kan in het weekend van 7 en 8 mei actief deelnemen aan de activiteiten van de groepen luchtscouts die dan bij het luchtvaart-themapark Aviodrome aanwezig zijn. Deze luchtscouts zullen luchtballonnen, waterraketten en vliegtuigmodellen van balsahout gaan maken. Het publiek krijgt daarbij de kans om ook zelf vliegtuigmodellen te maken, onder begeleiding van de scouts. Daarnaast wordt uitleg gegeven over satellietnavigatie per GPS aan de hand van een tochtje door het luchtvaart-themapark. De scouts overnachten in het luchtvaart-themapark Aviodrome in hun eigen tenten. Een infostand zal aanwezig zijn om het publiek een beeld te geven van wat luchtscouting is en doet. De informatie wordt gegeven aan de hand van foto's, (spel)voorwerpen, boeken en folders. Bij deze scouting-infostand kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor de activiteiten.

Op het terrein van de Aviodrome zal in de meivakantie een patatkraam komen te staan. Deze kraam is te vinden bij de Flight Simulator. Met uitzondering van de rondvluchten en de verkoopartikelen, zijn alle activiteiten, inclusief de Flight Simulator in het park gratis toegankelijk

bron:Aviodome