HILVERSUM, 21 JULI 2010 De exclusieve designer sieraden van Azza Fahmy zijn binnenkort in de Benelux te koop. Casabana, een ambitieuze nieuwe agent in het midden en top segment van de sieraden markt, is verantwoordelijk voor de introductie van het Egyptische merk. Azza Fahmy Jewellery is hà¨t top designer merk in het Midden Oosten, en met liefhebbers als Naomi Campbell en Rihanna heeft het merk ook Internationaal success.

In haar ontwerpen combineert Azza Fahmy modern design met verschillende invloeden uit de Arabische cultuur. Zilver en goud worden gecombineerd met edelstenen en vormen de basis voor de handgemaakte sieraden. De producten, onderverdeeld in de Fashion, Culture en Exclusive lijn, hebben een retail prijs van € 250 tot € 7600 euro.

à¢â‚¬Å“In het Midden Oosten is Azza Fahmy Jewellery een gerenommeerd merk.à¢â‚¬ aldus Bana Boubou, eigenaresse van Casabana Sales Agency uit Hilversum: à¢â‚¬Å“Door de producten in Europa te verkopen wil ik te laten zien dat traditie en modern design in het Midden Oosten hand in hand gaan.à¢â‚¬

Fatma Ghaly, algemeen directeur van Azza Fahmy Jewellery, is erg enthousiast over de samenwerking met Casabana: à¢â‚¬Å“Europa is een strategisch belangrijke markt. De introductie van ons merk in de Benelux is van groot belang om Azza Fahmy verder uit te bouwen tot een Internationale designer merk.à¢â‚¬

Casabana verwacht de producten van Azza Fahmy Jewellery binnen enkele maanden via geselecteerde juweliers in de Benelux op de markt te brengen.

OVER AZZA FAHMY JEWELLERY

Azza Fahmy staat bekend om het doorbreken van tradities. In 1969 werd Azza de eerste vrouw die in de leer mocht gaan bij de meester-edelsmeden van Khan el Khalili, het centrum voor juwelen en sieraden in Cairo. De kunst van het vak heeft ze verder geperfectioneerd in London, waar ze een studie Juwelen Ontwerp en Productie kreeg aangeboden van de British Council. Sindsdien heeft ze zich continue verbeterd en staat ze inmiddels bekend als het eerste Internationale designer merk in Egypte.

De karakteristieken juwelen collectie bestaat uit drie handgemaakte lijnen. Culture een mix van sterling zilver en 18 karaats goud met edelstenen en metaal werk zoals filigrein en decoraties met kalligrafie; Exclusive gelimiteerde oplages in 18 en 21 karaats goud met diamanten en edelstenen zoals granaat, smaragd en robijn; en Fashion artistiek en innovatief gebruik van zilver met complexe ontwerpen en edelstenen. Ontwerpen op maat zijn op verzoek mogelijk.

Azza Fahmy runt haar bedrijf samen met haar twee dochters, en biedt werk aan meer dan 180 werknemers.

Azza Fahmy Jewellery - www.azzafahmy.com

OVER CASABANA

Casabana is een verkoop agent voor sieraden in de Benelux. De merken die Casabana voert worden speciaal gekozen voor originaliteit en het unieke ontwerp van de sieraden. Door met designers uit de hele wereld te werken kan Casabana producten leveren met een sterke culturele identiteit en tegelijkertijd een moderne en Internationale uitstraling die de consument aanspreekt.

Casabana Sales Agency - www.casabana.com

NIET VOOR PUBLICATIE

Dit is een origineel persbericht - Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Gijs de Koning, +31 (0)6 55 814 019, [email protected], www.casabana.com