Deventer 03-06-2005 - Een 82-jarige vrouw uit Deventer meldde donderdagmiddag de diefstal van een bankpas uit haar woning. Zij was kort daarvoor thuis bezocht door een jongen en een meisje (naar schatting rond de 20 jaar oud), beiden met een Zuid-Europees uiterlijk.

Zij vroegen de vrouw om een enveloppe, werden in haar woning toegelaten en even alleen gelaten. Na vertrek van het stel werd de vrouw zogenaamd door de bank gebeld met het verzoek haar pinpascodenummer te geven. Zij weigerde echter het nummer telefonisch door te geven.

Bovendien vertrouwde zij de zaak niet omdat zij de stem van de jongen herkende, die haar bezocht had voor een enveloppe. Bij controle van haar portemonnee ontdekte de vrouw direct daarop dat haar bankpas was verdwenen. De politie adviseert ieder alert te zijn op dergelijke praktijken en nooit pinpascodes aan wie dan ook door te geven! Mocht men onverhoopt toch slachtoffer zijn, informeer dan z.s.m. de politie, zodat de bankrekening geblokkeerd en de schade mogelijk beperkt kan worden.

Bron: Politie IJsselland