Babberich – Twee doden bij ernstig verkeersongevalVrijdagavond 22 juli om 22.40 kreeg de politie melding van een ernstig verkeersongeval op de Beekseweg in Babberich. De bestuurder van een auto met vijf inzittenden, komende uit de richting de Sleeg en rijdende in de richting Babberich, raakte met hoge snelheid in een bocht de macht over het stuur kwijt, waarna de auto drie bomen aan de andere kant van de weg ramde. De bestuurder was op slag dood. Een inzittende werd uit de auto geslingerd en was eveneens op slag dood. Een inzittende raakte bekneld en moest door de brandweer uit het wrak bevrijd worden. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Twee andere inzittenden raakte licht gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis in Doetinchem. De auto werd volledig vernield. De Verkeers Ongevallen Dienst van de politie stelde ter plekke een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

De vijf inzittenden zijn allen jongens tussen de 16 en 18 jaar, wonende in Bochum in Duitsland, die met familie en vrienden in Babberich op een camping verblijven. Van een inzittende zijn de personalia nog niet exact bekend. De familie heeft de politie in Duitsland nog niet kunnen bereiken.

De dodelijke slachtoffers zijn: 16 en 18 jaar uit Bochum
Het zwaargewonde slachtoffer is 16 jaar, woonplaats nog onbekend. Zijn toestand is kritiek.
De twee lichtgewonde slachtoffers zijn 16 en 17 jaar uit Bochum. Zij werden met kneuzingen en snijwonden opgenomen in het ziekenhuis Slingerland in Doetinchem en konden na behandeling weer naar huis.

De ter plaatse gekomen familie en vrienden zijn na het ongeval door de politie naar het bureau Zevenaar gereden om het slechte nieuws mede te delen en voor opvang te zorgen. Slachtofferhulp werd ingeschakeld. Daarna zijn alle betrokkenen naar de camping, waar zij verblijven overgebracht en daar in de kantine opgevangen. Ook Duitse politiemensen en een pastoor werden ingeschakeld om te trachten de betrokken familieleden en vrienden te kalmeren.

Bron: Politieregio Gelderland-MiddenComments are closed.
%d bloggers liken dit: