Op het Creilerpad in Creil (gemeente Noordoostpolder) heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij een meisje uit die plaats is komen te overlijden. Het ongeval gebeurde vermoedelijk doordat twee mannen (25 jaar uit Creil en 23 jaar uit Emmeloord) op de kruising bospad en Creilerpad ieder in hun eigen auto naast elkaar optrokken.

Dat gebeurde de richting van het bospad op, waar op dat moment een vrouw en haar twee kinderen zich bevonden. De vrouw, een 30-jarige inwoonster uit Creil zag in eerste instantie dat die twee auto’s stilstonden en gaf haar zoontje, een bijna tweejarig jongetje, toestemming om over te steken. Toen zij zag dat de auto’s zijn kant opkwamen, rende zij met de kinderwagen - met daarin haar baby - achter haar zoontje aan. Daarbij werden ze aangereden door de man uit Creil, die nog geprobeerd heeft om uit te wijken, maar een aanrijding niet wist te voorkomen.

 In verband met de ernst van de situatie kwamen meerdere ambulances, de brandweer en de traumahelicopter ter plaatse. De vrouw raakte gewond, maar kon eerst nog wel kort een verklaring geven, waarna ze naar het VU ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd ook de baby met de traumahelicopter naar toe gebracht. Haar toestand was kritiek en in de nachtelijke uren is het meisje van nul jaar overleden. Het jongetje werd met de ambulance ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De vrouw heeft een aantal botbreuken, de exacte toestand van het jongetje is op dit moment niet bekend. Ook niet of hij nu wel of niet geraakt is door de auto.     

De politie hield na de eerste zorg voor de slachtoffers de twee mannen aan voor het rijden zonder het in acht nemen van de nodige voorzichtigheid, ook wel artikel 6 genoemd. Zij zijn na overleg inverzekering gesteld en blijven voorlopig vast zitten. Voor getuigen en omstanders is slachtofferhulp geregeld.
 
bron:Politie Flevoland