Alblasserdam, 21 augustus 2012 Scholen kampen massaal met een gebrek aan frisse lucht, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Voor brancheorganisatie Uneto-VNI is dit aanleiding om vanaf januari 2013 metingen te gaan uitvoeren bij scholen. Alklima, exclusief importeur van Mitsubishi Electric Cooling and Heating, staat vierkant achter dit voornemen. Het bedrijf verlengt de Lossnay schoolventilatie-actie in het kader van 'Back to school' tot eind augustus.

Nu de scholen weer beginnen, staat het gebrek aan schone lucht weer op de agenda. Zeker nu veel kinderen zitten te puffen in te hete klaslokalen. In 80% van de klaslokalen in Nederland is de CO2-concentratie te hoog wat leidt tot hoofdpijn, vermoeidheid, slijmvliesirritaties, overdracht van ziekten en astma-aanvallen. Reden voor branchevereniging Uneto-VNI om vanaf januari onder het motto 'De Frisse School', met een speciaal team metingen te gaan verrichten om scholen inzicht te geven in de kwaliteit van het binnenklimaat.

Beter klimaat, slimmere leerlingen
Uit het onderzoek van TNO blijkt niet alleen dat het binnenklimaat op veel scholen slecht is, maar ook dat verbetering van binnenlucht helpt. Een schoner klimaat in de klas verbetert niet alleen de schoolprestaties van de kinderen, maar zorgt ook voor minder ziekteverzuim onder leerkrachten en begeleidend personeel.

'Wij staan volledig achter de De Frisse School-aanpak van Uneto-VNI', zegt algemeen directeur van Alklima Arjen de Jong. 'Een gezond binnenklimaat is eenvoudig te realiseren, zonder veel bouwoverlast. Bovendien kunnen via het financieringsconcept Aircolease klimaatsystemen voor 100 procent worden geleast. Installatie wordt hierin ook meegefinancierd en de Energie Investerings Aftrek (EIA) blijft intact. Hierdoor is het voor scholen erg interessant. '

Alklima geeft met de Lossnay schoolventilatie-actie de installateur instrumenten in handen om het binnenklimaat in scholen te verbeteren. Bij de Lossnay schoolventilatie-actie krijgen scholen bovendien bij bestelling van een Lossnay-systeem een Mitsubishi Electric beamer gratis. De actie voorziet ook in promotioneel materiaal zoals brochures, flyers, banners en posters. De actie is verlengd tot eind augustus.

Over Alklima
Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Cooling & Heating. In haar  achttienjarige bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt.à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Enerzijds hebben wij de traditionele rol van exclusieve importeur van het gerenommeerde merk Mitsubishi Electric Cooling & Heating. Dit betekent permanente logistieke, commerciële en technische ondersteuning aan onze klanten. Mitsubishi Electric Cooling & Heating wordt uitsluitend geleverd via installatiebedrijven die STEK- en F-gassen gecertificeerd zijn. Dit om de kwaliteit van het product en die van de installatie te waarborgen.à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Anderzijds is Alklima voor complexe klimaatvraagstukken een vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, etc. Alklima vervult daardoor een centrale, coà¶rdinerende rol om te allen tijde aan de tech nische en budgettaire wensen van de eindgebruiker te voldoen. Ons ervaren team van specialisten is continu bezig om merkbare meerwaarde te leveren. Alklima verzorgt bovendien de permanente vorming en opleiding van erkende installateurs en hun personeel. Daarmee is de installateur meer dan een partner; hij of zij is een ambassadeur.à¢â‚¬¨à¢â‚¬¨Kijk voor meer informatie op www.alklima.nl/

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular