Xander de Buisonjà© blijkt nog steeds flink ziek te zijn door de enkele weken terug geconstateerde bacterie in de darm van de populaire zanger.

Afgelopen weekend heeft Xander zelfs optredens moeten annuleren omdat zingen door buikpijn en hoge koorts niet mogelijk was.

We hebben nu in overleg met zijn behandelend arts besloten Xander eerst goed uit te laten zieken en een langere tijd rust te laten nemen. Er staan nog optredens gepland in juni en juli maar Xander is simpelweg niet in staat op te treden zonder eerst volledig te herstellen. Te vergelijken met een zieke voetballer die je ook niet het veld instuurt om een wedstrijd te spelen. Xander zou afgelopen weekend voor meer dan 10.000 mensen optreden en hij vindt het vreselijk dat hij mensen heeft moeten teleurstellen door niet te komen spelen. Het is niet leuk om dergelijke beslissingen te moeten nemen maar de agenda is nu dicht tot eind juli. Met de gekozen behandeling en rust zouden de klachten dan over moeten zijn en komen de vanaf 1 augustus geplande shows niet in gevaar, aldus het management van de zanger.

bron:BMG Nederland