ABN AMRO maakt bekend dat het bestuur en het management van Banca Antonveneta vandaag hun instemming hebben gegeven aan het voorgenomen bod van ABN AMRO van EUR 25 per aandeel in contanten voor het gehele aandelenkapitaal van Banca Antonveneta, zoals bekendgemaakt op 30 maart.

Bestuur en management van Banca Antonveneta onderschrijven de strategische rationale van het bod. Op basis van de mening van haar adviseurs komen zij tot de conclusie dat de EUR 25 per aandeel die ABN AMRO aanbiedt een faire prijs is. Banca Antonveneta ondersteunt bovendien ABN AMRO's plannen die de autonomie en de nauwe banden met de lokale economie waarborgen. Het verwacht dat de plannen voordelig zullen uitwerken voor Banca Antonveneta en haar aandeelhouders.

De aanbeveling toont aan dat ABN AMRO's besluit om een bod uit te brengen een vriendschappelijke stap is, gericht op het versterken van de stabiliteit en de verdere ontwikkeling van Banca Antonveneta. Het onderschrijft de sterke band en de vertrouwensrelatie tussen beide banken. ABN AMRO is sinds 1995 strategisch aandeelhouder en zakenpartner.

De positieve reactie van het bestuur en het management van Banca Antonveneta volgt op de gisteren bekend gemaakte toestemming van CONSOB, de Italiaanse beurstoezichthouder, om het prospectus van het bod op het uitstaande aandelenkapitaal van Banca Antonveneta uit te geven.

bron:ABN AMRO