Op vrijdag 31 maart werd het 16-jarige slachtoffer van de schietpartij op zaterdag 25 maart 2006 begraven. De politie schat het aantal bezoekers op 500 personen. De uitvaart is zonder problemen verlopen. De politie was met een tiental mensen aanwezig om het verkeer te regelen en toezicht te houden op een rustig verloop.

Op vrijdagochtend is een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden in verband met mogelijk wapenbezit. Op woensdagavond 29 maart 2006 zou een stille tocht worden gehouden in Amersfoort ter nagedachtenis van het 16-jarige slachtoffer die op zaterdag 25 maart kwam te overlijden naar aanleiding van de schietpartij. Hierop zag de burgemeester zich in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie genoodzaakt om vlak voor aanvang van de tocht deze niet door te laten gaan in verband met mogelijke risico’s die de deelnemers zouden lopen.

Bij de politie was namelijk vlak voor aanvang door twee bronnen gemeld dat er vuurwapengeweld zou worden gebruikt tegen vrienden/familieleden van het slachtoffer. Uit een andere bon kwam informatie dat er op willekeurige bezoekers van de tocht zou worden geschoten.
Naar aanleiding van deze informatie startte de politie een onderzoek. Dit resulteerde vrijdagmorgen in de aanhouding van de 22-jarige Amersfoorter. Bij de man en in zijn woning werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel werden verdovende middelen aangetroffen. Hiervoor werd de man ingesloten voor verhoor.
Vuurwapen door krant ingeleverd
Vrijdagochtend werd de hoofdredacteur van de Amersfoortse Courant/ Utrechts Nieuwsblad (onderdeel van het Algemeen Dagblad) in Amersfoort aangehouden en gehoord. De hoofdredacteur had de politie in Amersfoort zelf geïnformeerd over het feit dat de redactie van de krant in het bezit van een vuurwapen was. Dit zou te maken hebben met een onderzoek van de krant naar aanleiding van de schietpartij naar de verkrijgbaarheid van een vuurwapen. De hoofdredacteur gaf aan dat hij het wapen aan de politie wilde overhandigen. Het verkrijgen en voorhanden hebben van een vuurwapen is strafbaar. De politie heeft het vuurwapen in beslag genomen en heeft de zaak in onderzoek. In dat kader is de hoofdredacteur vrijdag op het politiebureau in Amersfoort verhoord en na verhoor weer heengezonden.
 
bron:Politie Utrecht