De Politie Limburg Zuid is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval op een bejaard echtpaar die in de avond van woensdag 21 december 2005 plaatsvond in een woning aan de Dr. Schaepmanstraat te Sittard. Het echtpaar raakte daarbij licht gewond.

Omstreeks 22.00 uur opende de 79-jarige vrouw de voordeur omdat er werd aangebeld. Twee onbekende mannen drongen vervolgens met geweld de woning binnen en dwongen het echtpaar in de keuken te gaan zitten. De 77-jarige man kreeg daarbij enkele klappen op zijn hoofd. Vervolgens knevelden de overvallers het echtpaar. De mannen namen de pinpas mee en dwongen de vrouw de pincode te geven. Ook namen zij enkele tientallen euro’s mee en lieten het echtpaar vervolgens geboeid achter. De slachtoffers wisten zich te bevrijden en waarschuwden de buren die de politie alarmeerden.
De twee blanke daders waren tussen de 25 en 30 jaar en hadden een slank postuur. Een dader had donker kort krullend en de ander kort stijl haar. Beiden droegen donkere kleding.
De Politie Limburg Zuid stelde diezelfde avond nog een buurtonderzoek in dat geen relevante informatie opleverde. Daarom is zij op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of anderszins informatie kunnen verstrekken over dit misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de districtsrecherche van Sittard via het nummer 0900-8844.
bron:Politie Limburg-Zuid