De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten is op zoek naar de dader die zaterdag 25 februari 2006 om 15.25 uur in de trein op het station Eindhoven een vrouw van haar tas beroofde. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar gezicht en linker been. Getuigen kunnen zich melden bij de opsporingstiplijn 0800-6070 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zaterdagmiddag stapte een 65-jarige vrouw, klein van postuur en Aziatisch uiterlijk, op spoor 1 van station Eindhoven in de dubbeldeks intercity Amsterdam – Maastricht. Zij stapte ongeveer in het midden van de trein in en nam de trap naar het bovendek. Op de trap trok een 50-jarige man, Zuid-Amerikaans uiterlijk, gekleed in een bruine suède jas en een bruine hoed, hard aan haar tas. De vrouw kwam hierdoor ten val en verwondde zich aan haar gezicht en linker been. De man rende met haar tas snel de trein uit. Om aandacht te trekken riep het slachtoffer iets in het Mandarijns. Een nog onbekende vrouw rende daarop achter de dader aan. Deze vrouw kwam even later weer terug. Zij had de dader niet kunnen achterhalen. In de tas zat o.a. haar portemonnee met een redelijke hoeveelheid geld, telefoon en andere persoonlijke bezittingen.
De Spoorwegpolitie Eindhoven zou graag in contact komen met de vrouw die achter de dader is aangelopen en eventuele andere personen die getuige zijn geweest van deze beroving. Zij kunnen zich melden bij de opsporingstiplijn 0800-6070 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
 
bron:KPLD