Met het verhaal van een gewonnen prijs, weten twee jongens bankpas en pincode van bejaarde te krijgen en plunderen haar bankrekening. Politie Twente waarschuwt voor dit soort praktijken.

Op maandag 9 januari omstreeks 19.45 uur wordt een 84 jarige bewoonster van de Ferdinand Bolstraat uit Enschede gebeld door een tot nu toe onbekend gebleven man. Deze man vertelt de bejaarde vrouw dat zij een prijs heeft gewonnen en dat deze prijs dezelfde avond nog aan haar zal worden uitgereikt. Even later krijgt de vrouw bezoek van twee jongens. De jongens vertellen de vrouw wederom dat zij een prijs heeft gewonnen. Al snel krijgt het gesprek een andere wending en wordt over haar bankpas en pincode gesproken. De vrouw pakt vervolgens haar bankpas en geeft deze aan de twee jongens. De jongens verdwijnen dan snel met deze pas en pinnen in korte tijd 1250 Euro bij een bank op de Wethouder Nijhuisstraat.
Signalement daders:
De daders zijn ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1.70 en 1.75 meter lang, hebben een getinte huid, een slank postuur, korte donkere krullen en droegen beiden een spijkerbroek.
Getuigenoproep:
De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook mensen die hetzelfde is overkomen maar geen aangifte hebben gedaan worden verzocht  contact op te nemen.
bron:Politie Twente