Op de openingsavond van het 26e Nederlands Film Festival zijn, in het kader van het eerste Nederlands Online Film Festival, de nominaties voor de NOFF Juryprijs en de NOFF Tiscali Publieksprijs bekend gemaakt. Voor het online festival NOFF zijn dit jaar 67 korte films in de categorieën drama, documentaire, experimenteel en animatie geselecteerd.

De vakjury, bestaande uit Mark de Cloe, Francisco van Jole, Martin Koolhoven, Thed Lenssen en Ine Poppe, heeft de volgende films voor de NOFF Juryprijs genomineerd:

KAPITAAL, Ton Meijdam, Thom Snels en Béla Zsigmond, animatie LOVE HER MADLY, Marleen van den Oetelaar, documentaire WASHING MACHINE, Douwe Dijkstra, animatie

Op de NOFF films zijn sinds begin september via de website www.noff.nl ongeveer 2000 stemmen uitgebracht. De volgende drie films hebben tot nu de hoogste waardering van het publiek verkregen en zijn genomineerd voor de NOFF Tiscali Publieksprijs:

JEF., Maurice Trouwborst, drama
KRESTY, Allard Detiger, documentaire
UITZICHT, Michiel Brongers, documentaire

Bezoekers aan de website bepalen vanaf nu door te stemmen welke film uiteindelijk de NOFF Tiscali Publieksprijs in de wacht sleept.

De NOFF Tiscali Publieksprijs en NOFF Juryprijs worden bekendgemaakt en uitgereikt op 5 oktober 2006, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, tijdens een afsluitende avond met vertoning van de winnende films in Theater Kikker. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van € 2.500,-.

Met het NOFF opent het Nederlands Film Festival de weg naar nieuwe vertoningmogelijkheden, nieuwe filminitiatieven op internet en films die speciaal gemaakt zijn voor internet. Het NOFF is een initiatief van het Nederlands Film Festival en vindt plaats in samenwerking met DutchView, POOL, Publieke Omroep en Tiscali. De site www.noff.nl is sinds de start in juli bezocht door ruim 82.000 unieke bezoekers. Zij waren goed voor in totaal anderhalf miljoen hits.

bron:Nederlands Film Festival