De Bemmelse politie heeft woensdagmiddag twee jongens aangehouden op verdenking van brandstichting aan de Wardstraat. De jongens ´ twee Bemmelnaren van dertien en veertien jaar ´ zouden volgens een getuigenmelding omstreeks vijf uur een grasveld aan de Wardstraat in de brand hebben gestoken en zijn weggefietst. Ter plaatse gekomen bleek dat een stuk grasveld ter grootte van ongeveer 300 vierkante meter verloren was gegaan.

De brandweer had eraan te pas moeten komen om de brand te blussen. Agenten hoorden omstanders praten over de mogelijke daders. De veertienjarige jongen bleek à©à©n van de omstanders te zijn. De jongen bekende de brandstichting en wees de andere dader aan. Agenten zijn hierop naar de woning van de dertien jarige jongen gegaan samen met de veertienjarige.

De dertienjarige jongen bekende de brandstichting ook, waarna beide jongens zijn aangehouden en overgebracht naar politiebureau in Elst. Op het bureau legden beide jongens een verklaring af. De jongens zijn voor een alternatieve straf doorverwezen naar bureau HALT.

Bron: Politie Gelderland-Midden