Komende zondag 2 oktober  wordt op initiatief van enkele leden van de Amerikaanse gemeenschap in Amsterdam een Benefiet Jazz Brunch georganiseerd ten bate van het ´Home Delivery Programma' van Habitat for Humanity voor de slachtoffers van de orkanen in Louisiana, Mississippi, Alabama en Florida. 

Nu na Katrina de tweede orkaan Rita is gaan liggen is nog het duidelijker geworden dat er heel veel geld nodig is voor de wederopbouw.  Habitat for Humanity roept daarom niet alleen mensen op om deel te nemen aan de Jazz Brunch, maar vraagt ook bedrijven ruimhartig te donoren. Tijdens de Benefiet Jazz Brunch vindt er tevens een zogenaamde "stille" veiling plaats.

Benefiet Jazz Brunch
De brunch wordt muzikaal omlijst door de legendarische jazz zangeres Lillian Bouttà©, zelf afkomstig uit New Orleans. Zij was in 1986 de tweede jazzmuzikant die de eer ten deel viel uitgeroepen te worden tot "New Orleans Musical Ambassador", ze volgde hiermee de voetsporen van Louis Armstrong die eerste "Musical Ambassador" was. Lillian Bouttà© zal tijdens de brunch worden begeleid door de Nederlandse jazzband "The Hurricanes". De jazz bariton Charles Ingram verzorgt een gastoptreden.

Lillian Bouttà©: "Als gevolg van de twee zwaarste orkanen in de historie van New Orleans, is deze heerlijke, muzikale en charmante stad bijna geheel verwoest. Ik kom uit een gezin van 10 kinderen en mijn moeder van 83 jaar is nu dakloos. Vreselijk als je dat op die leeftijd nog overkomt en ik weet dat het enige waar ze nu nog van droomt  is weer terug te zijn in haar eigen huis. Dat is natuurlijk de hoop van iedereen die door Katrina van huis en haard beroofd is. Met de hulp van Habitat for Humanity kan deze hoop worden omgezet in werkelijkheid. De huizen worden als bouwpakket naar de getroffen gebieden gebracht en in elkaar gezet door duizenden vrijwilligers. Mensen zoals u en ik. En daarmee kunnen wij een nieuwe toekomst mogelijk maken. Denk nu eens niet aan de Verenigde Staten als een van de rijkste land ter wereld. Denk aan het feit dat juist de armste gezinnen het zwaarst getroffen zijn. Gezinnen die niet door de  sociale voorzieningen worden bereikt.  Denk ook aan de stad New Orleans, een stad waar iedereen altijd welkom was, warm en gastvrij, en als je er eenmaal was geweest bleef het verlangen om nog eens terug te komen. Als inwoner van New Orleans smeek ik u ons te helpen om onze gemeenschap weer op de been te krijgen. Sluit uw ogen en beeld u in dat u het bent, helemaal alleen op een dak omringd door water en alles wat u bezat is weg. Zou u dan niet ontzettend blij zijn met een warme uitgestoken hand die u een beetje geloof en hoop voor de toekomst zou geven? Vertel het me als we elkaar tegenkomen op de Habitat for Humanity Benefiet Jazz Brunch komende zondag in Amsterdam!"  

Overige donaties welkom
Het aantal plaatsen voor deze unieke Jazz Brunch is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Donaties zijn welkom op Habitat for Humanity, banknummer 43.18.18.584 o.v.v. Katrina relief.

Locatie: Mariott Hotel, Stadhouderskade 12 te Amsterdam
Datum: 2 oktober 2005 van 10.00 - 13.00 uur
Kaarten:  volwassenen à¢?¬ 35,-; kinderen tot 10 jaar à¢?¬ 5,-;  jongeren 11-17 jaar à¢?¬ 17,-. Reserveren: per e-mail bij [email protected]
Kaartverkoop: American Book Center, Kalverstraat 185, tel. 020 - 625 55 37, Boekhandel Van Rossum, Beethovenstraat 32, tel. 020 - 470 70 77.

Over Habitat for Humanity
Habitat for Humanity is een internationale organisatie die werkt aan de verbetering van leef- en woonsituaties van kansarmen in ontwikkelingsgebieden, structureel en wereldwijd. Habitat doet dit door samen met de toekomstige bewoners een veilig en degelijk huis te bouwen. Habitat is sinds 1976 actief in vele landen en heeft inmiddels meer dan 200.000 huizen gebouwd en daardoor hebben ruim 1 miljoen mensen kans op een betere toekomst. Habitat for Humanity is sinds 1993 actief in Nederland en werft fondsen voor het financieren van bouwprojecten in haar partnerlanden om zo de erbarmelijke leefomstandigheden van krotbewoners te verbeteren. Habitat Nederland heeft het CBF keurmerk. Voor meer informatie kijk op: www.habitat.nl

bron:Habitat

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular