Persbericht

Partners bieden managed services aan als reactie op de hogere investeringen van klanten in externe IT-diensten
 
75 procent van Benelux channel-partners zijn reeds overgestapt of hebben stappen gezet richting het nieuwe businessmodel; 13 procent zegt de stap binnenkort te moeten nemen
 
Utrecht, 7 november 2012 - Partners van CA Technologies stappen massaal over op het businessmodel van Managed Service Provider (MSP). De trend is te zien in de gehele EMEA-regio, maar Benelux loopt duidelijk voorop in de verandering. Reeds 75 procent is hier al overgestapt of zit in de transitiefase. Het EMEA-gemiddelde is 57 procent. Dit blijkt uit de 2012 Channel Index, een jaarlijks terugkerend onderzoek van CA Technologies onder zijn partners.
 
Cloud investeringen
De overgang naar een MSP-model is een logisch gevolg van het groeiende aanbod cloud-gebaseerde software. Partners die deze oplossingen willen aanbieden moeten dat op een andere manier doen dan als traditionele reseller of system integrator. Daarbij komt dat 69 procent van de EMEA-partners een groei verwacht in cloud-bestedingen. Bij de Benelux-partners is dit zelfs 81 procent.
 
Belangrijkste diensten
De studie wijst uit dat momenteel de belangrijkste managed services worden aangeboden rond infrastructuurbeheer, back-up & recovery en service management. Gevraagd naar hun plannen voor de komende 12 maanden, legt 34 procent van de partners nadruk op diensten rond applicatie performance.
 
Afstemming leverancier en partner
"IT wordt momenteel gezien als de oplossing om het gat te dichten tussen grotere eisen op business-gebied terwijl budgetten en middelen schaarser worden. De Channel Index laat zien dat onze partners hierop reageren door een MSP-model aan te nemen om zo aan klantwensen tegemoet te komen", aldus Marco van Lieverloo, country manager Nederland bij CA Technologies. "Het is hierbij van belang dat zowel partner als leverancier in staat zijn dit model te ondersteunen. De leverancier moet uiteraard zorgen voor oplossingen die via de cloud zijn aan te bieden, maar ook bijpassende, goede infrastructuur en een specifiek licentiemodel. CA Technologies investeert hier graag in en we moedigen onze partners dan ook aan deze stap te zetten."
 
2012 CA Technologies Channel Index
Het volledige onderzoeksrapport en ondersteunend materiaal voor de 2012 CA Technologies Channel Index is te vinden op http://bit.ly/JSr9Ks
 
De 2012 CA Technologies Channel Index ondervroeg 902 CA Technologies' partners in EMEA. Respondenten van het online onderzoek komen uit België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Israel, Italië, het Midden-Oosten, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Over CA Technologies  
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com  

Abonneer op CA Technologies
 
CAworld www.ca.com/press/caworld 
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular