Benny de Louw gelauwerdOp de World Transplant Games in London, Canada heeft Benny de Louw uit Beek en Donk twee gouden medailles gewonnen op het onderdeel roeien. Op de 1000 m individueel en op de 1000 meter dubbel wist hij de eerste plaats te behalen. Om hem met dit bijzondere resultaat te feliciteren was Benny samen met familie, vrienden, collega's en sponsors uitgenodigd voor een ontvangst op het gemeentehuis van Laarbeek.

Burgemeester H. Gilissen complimenteerde hem met deze prestatie, hing hem een lauwerkrans om en bood hem namens burgemeester en wethouders de Laarbeeker aan. In zijn dankwoord stond Benny nog even stil bij het belang van donoren waardoor het voor hem, en voor vele anderen, mogelijk is op niveau te sporten en volwaardig in de maatschappij te functioneren. Een bijzonder woord van dank was er voor de trainsters van Roeivereniging Beatrix die hem in twee maanden tijd de techniek van roeien in de skiff hebben bijgebracht.

De World Transplant Games worden om de twee jaar georganiseerd voor mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. Bij deze 15e wereldspelen in Canada waren ruim 1600 deelnemers aanwezig waaronder
51 Nederlandse afgevaardigden.

bron:Gemeente LaarbeekComments are closed.
%d bloggers liken dit: