De verdachte die afgelopen weekend op Curaà§ao is aangehouden, is begin deze week in Nederland gearriveerd. Deze verdachte is vervolgens meteen voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van Claudia Melchers.

In het belang van het onderzoek is ook aan deze verdachte zogeheten beperkingen opgelegd. Dit houdt in dat de verdachten niet met elkaar en de buitenwereld kunnen communiceren. Ook het Openbaar Ministerie, de politie en de advocaten van de verdachten mogen tijdens beperkingen aan derden geen mededelingen doen over de inhoud van het onderzoek.

Bij het Openbaar Ministerie en politie bestaat begrip voor de wens om meer informatie. In het belang van het onderzoek is dat op dit moment zeer onwenselijk. Meer arrestaties worden namelijk niet uitgesloten.

Indien het opsporingsbelang dit niet langer in de weg staat zullen zij de media onmiddellijk en uitvoerig informeren. Tot die tijd zullen zij inhoudelijk niet op de zaak ingaan
 
bron:OM