Naar aanleiding van de aangifte van een beroving door een 18-jarige jongeman uit Arnhem en een 17-jarige jongedame uit Kleve, welke gepleegd zou zijn op vrijdag 12 augustus aan de Geukerdijk in Haaksbergen, stelde de politie een nader onderzoek in.

Twee kaartverkopers van een organisatie uit Utrecht zouden op vrijdag 12 augustus omstreeks 20.40 uur op de Geukerdijk door vier mannen onder bedreiging van een steekwapen van hun kaarten en geld zijn beroofd. De mannen zouden gereden hebben in een rode Volkswagen Golf (ouder model). De kaartverkopers, een 17 jarige vrouw uit Kleve en een 18 jarige man Arnhem, liepen ten tijde van de beroving op het stuk tussen de Grintenbosweg en de Veldmaterstraat. Zij liepen verder geen verwondingen op.

Uit het onderzoek van de politie kwam al vrij snel naar voren dat het hier vermoedelijk om een valse aangifte ging. De "gestolen" kaarten werden op twee verschillende locaties in Haaksbergen terug gevonden. Een locatie was zo dicht bij de plaats van beroving dat de politie twijfelde aan het waarheidsgehalte van de aangifte.

Nadat het tweetal op woensdag 16 augustus hiermee aan het politiebureau in Haaksbergen werd geconfronteerd, gaven zij toe het verhaal te hebben verzonnen. Als reden hiervoor gaven zij op dat de kaarten slecht werden verkocht. Een deel van de kaarten hadden ze verbrand en de resterende kaarten met tas en al gedumpt nabij de spoorlijn.

De politie hield vervolgens het tweetal aan. Na verhoor konden de beide verdachten met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. Ze verklaarden beide veel spijt te hebben van hun daad. De eigenaar van de kaarten, een bedrijf uit Utrecht zal de schade op de beide verdachten verhalen.

bron:Politie Twente