Arnhem, 8 juli 2008 – Beslist.nl is met ruim 7,5 miljoen producten en 446 webwinkels één van de 3 grootste vergelijkingswebsites van Nederland. Om de consument beter te helpen bij de keuze voor een specifiek product introduceert Beslist.nl de product selectie wizard.

Wat is de product selectie wizard?

Het assortiment van www.Beslist.nl groeit dagelijks, door de introductie van nieuwe producten op de markt. Het is voor de consument dan ook steeds moeilijker om tot een goede keuze te komen. De product selectie wizard ondersteunt de consument vroeg in het aankoopproces, wanneer er nog geen keuze is gemaakt voor een specifiek product. Vooral bij het vergelijken van huishoudelijke artikelen, computers en elektronica is deze functie erg behulpzaam. De wizard geeft namelijk op basis van de ingegeven specificaties een selectie van producten.

Hoe werkt de product selectie wizard?

Neem bijvoorbeeld de keuze voor een digitale camera. Het is niet gemakkelijk om de juiste te vinden tussen de ruim 2500 digitale camera’s op Beslist.nl. Via de product selectie wizard geeft de consument stapsgewijs zijn eisen in. De consument verkleint zijn selectie door o.a. het merk, het cameratype en de effectieve resolutie te kiezen. De consument heeft afhankelijk van de productcategorie vele filters tot z’n beschikking om de juiste keuze te maken.

Zo levert een selectie binnen digitale camera’s op basis van de eisen: minimaal 10 miljoen pixels, spiegelreflex camera en voorzien van beeldstabilisator slechts nog een resultaat van 13 modellen op. Nu kan de consument zijn definitieve keuze maken op basis van prijs, productbeoordelingen door experts en consumenten en winkelspecificaties als levertijd, betalingsopties en keurmerken.