Het Amerikaanse US News heeft 35 verschillende diëten beoordeeld, hierbij is het DASH Dieet voor het vijfde jaar op rij tot "Beste Algemene Dieet" verkozen. Het dieet dat zich richt op het verlagen van bloeddruk weet hiermee diëten als Slim-Fast en Weigth Watchers achter zich te laten.

Het US News publiceert jaarlijks een lijst met beste diëten, hiervoor laten zij een panel van ruim 20 dokters en professoren de diëten evalueren en beoordelen. De diëten worden beoordeeld op 7 onderdelen:
- korte termijn gewichtsverlies
- lange termijn gewichtsverlies
- goed vol te houden
- voedzaam
- veiligheid
- diabetes
- hart

Het DASH Dieet krijgt op alle onderdelen goede beoordelingen en scoort bij voedzaamheid, veiligheid en diabetes het beste. Bij de onderdelen gewichtsafname wordt het dieet Weight Watchers als beste gezien, deze eindigt in de totaalbeoordeling op een gedeelde derde plaats.

Onderaan de lijst zijn bekende diëten als Atkins en Paleo Dieet terug te vinden. Deze worden beiden op elk onderdeel matig beoordeeld waarbij Atkins enkel op korte termijn gewichtsverlies nog een goede score behaald. Het Paleo Dieet deelt samen met het Dukan Dieet de laatste plaats. Experts noemden dat bij deze twee diëten hele voedingsgroepen worden ge-elimineerd wat de kans op gezondheidsrisico's vergroot.

De kosten van het volgen van een dieet zijn niet meegenomen in de beoordelingen evenals beweging. Op het onderdeel bewegen wordt wel in diverse diëten ingegaan.