Maandagavond omstreeks 23.05 uur hoorden bewoners aan de Molenbosweg in Berg en Dal een klap. Zij gingen kijken en zagen dat een auto tegen een boom was gereden. Vervolgens zagen ze de bestuurder de auto wegduwen richting Oude Kleefsebaan. De politie werd gewaarschuwd. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de auto, die danig beschadigd zo'n 50 meter verderop in de berm stond, de bestuurder slapend aan. Ze maakten hem wakker en stelden nader onderzoek in.

 

De man bleek een 42-jarige inwoner van Doetinchem die nog een boete bij het CJIB open had staan van 161,25 euro. Omdat hij deze niet kon betalen werd zijn rijbewijs ingevorderd.De auto bleek ook onverzekerd. Vanwege de schade moest deze worden weggesleept. Omdat de 42-jarige zijn auto gebruikte om in te slapen en vol met spullen lag, gaven de agenten hem de gelegenheid deze uit te ruimen. Tijdens het uitruimen beledigde de Doetinchemmer de politiemensen. Toen hij dit na een waarschuwing nog een keer deed werd hij aangehouden. Daarbij ging de man in verzet waarop pepperspray tegen hem is gebruikt. De 42-jarige is geboeid naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verder verhoor.

De bestuurder bleek, rijdend over de Postweg in Berg en Dal en linksaf slaand de Molenbosweg op, de bocht te ruim te hebben genomen. Hij reed vervolgens tegen een boom. De 42-jarige had wel iets gedronken, maar zat onder de strafbare limiet. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid