De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten is op zoek naar de bestuurder die maandagavond 5 september 2005 om 21.00 uur op de rijksweg A28 in de gemeente Amersfoort een rode Mitsubishi Spacewagon in een pijlwagen van Rijkswaterstaat reed. Vijf inzittenden van het voertuig raakten hierbij gewond. Getuigen kunnen zich melden op 0800-6070.

In verband met wegwerkzaamheden was de linkerrijstrook afgesloten met behulp van een pijlwagen. De personenauto reed met hoge snelheid in de pijlwagen, waardoor vijf inzittenden gewond raakten. Een persoon raakte bekneld en is door de brandweer Amersfoort bevrijd. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Utrecht, Harderwijk en Amersfoort. De rijbaan richting Harderwijk was enige tijd afgesloten. Een getuige verklaarde dat de vermoedelijke bestuurder de plaats van het ongeval had verlaten. Een zoekactie, o.a. met een helikopter, leverde geen resultaat op.

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een strafrechtelijk onderzoek in, de Regionale Verkeersdienst van de Regiopolitie Utrecht ondersteunt daarbij.
?
bron:KPLD