Woensdag 5 oktober heeft de politie van het district Utrecht-Noord een actie gehouden om niet betaalde boetes te innen en bewoners die nog een straf uit moeten zitten op te halen. Opbrengst van de dag: à¢?¬ 5.309,13 en 13 aanhoudingen van bewoners die in totaal 170 dagen hechtenis hebben gekregen.

 

Tussen 05.30 uur en 14.30 uur gingen 37 medewerkers van de politie in kleine groepjes de wijken Pijlsweerd, Ondiep, Zuilen en Overvecht in om 104 adressen te bezoeken. Iedereen die zijn boetes niet heeft betaald of door de rechter bij verstek is veroordeeld staat bij de politie gesignaleerd. Dat kan gaan om een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, waarbij ook niet op aanmaningen van het justitieel incassobureau is gereageerd, of om een winkeldief die niet op een rechtszitting is verschenen en bij verstek is veroordeeld tot hechtenis. In totaal heeft de politie op 5 oktober à¢?¬ 5.309,13 geïncasseerd en 13 bewoners aangehouden die een straf moeten uitzitten. De hoogste boete bedroeg à¢?¬ 1.016,28. De hoogste gevangenisstraf bedroeg 85 dagen.

De politie van het district Utrecht-Noord blijft regelmatig de bewoners benaderen die hun boetes niet betalen of die nog een straf hebben uit te zitten. Mogelijk dat er ook in de nabije toekomst weer een vergelijkbare grote actie plaatsvindt.
 
bron:Politie Utrecht