Op zondag 15 en maandag 16 april 2007 wordt voor de zevende maal de Nationale Vakbeurs Verkeerseducatie georganiseerd over ontwikkelingen op het gebied van verkeersopleiding, rijvaardigheid en verkeersgedrag. De beurs wordt gehouden in het centraal gelegen ondernemerscentrum van Intres in Hoevelaken.
De beurs heeft haar waarde in de sector rijopleidingen en -trainingen inmiddels bewezen. Meer dan tweeduizend bezoekers, ongeveer de helft van het aantal rijschoolondernemers, bezoeken de tweejaarlijkse vakbeurs en waarderen die als platform voor professionals en ontmoetingspunt voor de branche.

De beurs biedt in april volgend jaar een uitgebreid overzicht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lesmaterialen en lesmethodieken, verkeersleermiddelen en audiovisuele hulpmiddelen, lesvoertuigen en rijsimulators.

De vakopleiding van instructeurs en docenten, voortgezette rijopleidingen en -trainingen alsmede examinering en toetsing komen ruimschoots aan de orde, evenals rijschoolautomatisering. Actueel onderwerp vanwege de op komst zijnde wijziging van de wet WRM in 2007 is de applicatie en bijscholing van de gecertificeerde rijopleiders.

Daarnaast is er volop informatie over de activiteiten van branche- en verkeersorganisaties, exameninstanties en onderzoekinstituten.
De beurs is daarmee een ideaal trefpunt voor vraag en aanbod. En natuurlijk biedt de beursvloer volop gelegenheid om in informele sfeer bij te praten met vakgenoten. Bezoekers zijn afkomstig uit het hele land; ook vanuit Belgie en Duitsland komt men naar deze unieke vakbeurs Hoevelaken! Tijdens de beide beursdagen worden in het beurstheater minisymposia georganiseerd over actuele thema’s. Ook is er gelegenheid voor de vakman een proefrit te maken in potentiele lesauto’s en/of (motor)demonstraties te volgen op het buitenterrein. 

Traditiegetrouw wordt aan het einde van de vakbeurs de Ed Timmer Trofee uitgereikt aan de persoon of organisatie die zich gedurende meerdere jaren zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de rijschoolbranche.

Op de website www.rijschoolbranche.nl is uitgebreide informatie te vinden over het evenement.

bron:Presstige Public Relations