Op de nieuwe website van het Filmmuseum (www.filmmuseum.nl) is de bibliotheekcatalogus van het Filmmuseum vanaf heden online beschikbaar. In deze catalogus zijn bibliografische beschrijvingen opgenomen van de boeken, multimedia, tijdschriften, artikelen en krantenknipsels in de Filmmuseum-collectie.  

Tot op heden was de bibliotheekcatalogus alleen toegankelijk in het Informatiecentrum zelf (Vondelstraat 69-71, Amsterdam). Met de komst van de nieuwe Filmmuseum-website is deze nu ook online beschikbaar gemaakt. 
 
Het Filmmuseum herbergt de grootste filmbibliotheek van Nederland met informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. De bibliotheek beheert bijna 30.000 boeken (waaronder veel belangrijke naslagwerken en een grote verzameling scenario's en biografieën), cd-roms en dvd's met informatie over film en filmgeschiedenis, filmtijdschriften en een uitgebreid knipselarchief. Met à©à©n zoekvraag kan tegelijkertijd in al deze collecties gezocht worden. De database is rechtstreeks bereikbaar via http://bibcat.filmmuseum.nl/opc. De collecties zelf kunnen in het Informatiecentrum geraadpleegd worden. 
 
De nieuwe Filmmuseum-website (www.filmmuseum.nl) geeft meer achtergrondinformatie over de activiteiten, het programma en de collectie van het museum. Met à©à©n klik geeft de website zowel praktische als achtergrondinformatie over de filmvoorstellingen die op het programma staan.  
 
bron:Filmmuseum