Bij een familiedrama in een woning aan ´t Kaarnhuus zijn maandagmiddag een jongetje van 2 jaar enDe politie reageerde op een melding van een 33-jarige vrouw uit Haarlem, tevens de moeder van de twee kinderen. De vrouw was uit de woning gevlucht en zij kon alarm slaan bij buren. De politie trof vervolgens in de woning de 46-jarige vriend en tevens bewoner aan. Ook troffen de agenten de levenloze lichamen van beide kinderen aan. Hierop werd de vriend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de kinderen.

De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding, maar konden de agenten hem met gepast geweld overmeesteren en boeien. Hij bleek gewond te zijn en werd daarom eerst voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De man werd in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De 33-jarige vrouw werd met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De kinderen bleken om het leven te zijn gebracht. Vandaag zal sectie worden verricht.

Breed beeld

De politie heeft een uitgebreid technisch en tactisch onderzoek verricht. De politie heeft voor het onderzoek een rechercheteam (Team Grootschalig Optreden) samengesteld en doet verder onderzoek. De gemeente Leek, de hulpverleningsdienst en de politie organiseren vanavond 2 augustus om 19.00 uur een besloten informatieavond in het sportcentrum Leek in Tolbert voor de buurtbewoners.

Bron: Politie GroningenComments are closed.
%d bloggers liken dit: