43 procent van de Nederlanders maakt tijdens de vakantie gebruik van internet, zo blijkt uit een onderzoek van hcc. Vakantiegangers internetten voornamelijk in internetcafés (62%) en onderhouden gedurende de vakantie via internet contact met familie en vrienden.

Bijna een kwart van de respondenten (23 procent) maakt gebruik van een eigen computer, bijvoorbeeld laptop, om tijdens de vakantie te internetten. Naast het houden van contact met het thuisfront wordt internet ook gebruikt voor het volgen van het nieuws en weer (10 procent), het verkrijgen van informatie over de omgeving van het vakantieadres en om te werken (7 procent).
Online boeken vakantie
48 procent van de ondervraagden boekt een vakantie meestal via internet. Vooral het online boeken van accommodatie en tickets voor bijvoorbeeld vliegtuig, trein en bus is populair. Een grote meerderheid van de ondervraagden (87 procent) maakt wel eens gebruik van een routebeschrijving om op de plaats van bestemming te komen. De routebeschrijvingen worden verkregen via routeplanners op internet (62 procent) of via een navigatiesysteem in de auto (28 procent).

bron:hcc