Met ingang van 30 maart a.s. beschikt het Politiedistrict Apeldoorn over een eigen biketeam. Zestien agenten uit Apeldoorn hebben dan hun speciale opleiding afgerond. De bikers – in hun speciale bikers-politiekleding - zullen bij mooi weer een vertrouwd beeld in het straatbeeld van Apeldoorn gaan vormen.

De moutainbike is een extra surveillancemiddel naast de auto, motor en gewone dienstfiets. De moutainbike is door de grotere wendbaarheid en bredere inzetbaarheid een goed middel voor de agenten om zich in de stad en in woonwijken snel te verplaatsen.
Het Biketeam wordt niet alleen ingezet voor de afhandeling van meldingen en algemeen toezicht. Ze houden ook specifiek toezicht (bijvoorbeeld op hangjeugd, de projectmatige aanpak van zakkenrollerij of vernielingen en vandalisme, maar ook horecatoezicht en toezicht bij evenementen. Zeker bij grotere evenementen met veel bezoekers kunnen de bikers zich snel verplaatsen en zo adequaat reageren op meldingen.

De moutainbikers zullen ook de reguliere surveillances ondersteunen bij de afhandeling van meldingen. Door hun grotere wendbaarheid en de mogelijkheid om via binnendoorweggetjes (zelfs met verhogingen en trappen etc.) snel ter plaatse te zijn kunnen ze de eerste noodzakelijke maatregelen nemen.

Daarnaast houden ze toezicht op allerhande zaken als parkeren, scooteroverlast etc. De bikers zijn makkelijker aanspreekbaar en zullen ook zelf sneller contact met het publiek maken. De verwachting is dat ze door hun sportieve uitstraling ook makkelijker contact maken met de jeugd.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular