(Persbericht) Nieuwe cloudservice voor Business Intelligence

Sliedrecht, 15 november 2011 - De Benelux is een nieuwe speler in de ICT rijker: Bime Benelux. Dit nieuwe bedrijf heeft de distributierechten verworven van Bime, een BI-cloudservice, van het Franse bedrijf We Are Cloud. Deze Europese ICT start-up van het jaar is de ontwikkelaar en leverancier van Bime die recentelijk door Gartner is erkent als BI-speler. Tevens kreeg het bedrijf in juni jongstleden de Best Cloud Application Award uitgereikt tijdens het derde jaarlijkse Cloud Computing World Forum in Engeland.

Bime Benelux is speciaal voor de levering van de Bime cloudservice in de Benelux, opgericht door Benno de Jongh en Ronald Kubbe. Beiden al jaren actief op het gebied van BI, digitaal werken en ECM. Met Bime Benelux richten zij zich op organisaties die behoefte hebben aan een laagdrempelige BI. Zij bieden naast Bime 3.0, bedrijfskundig advies, een snelle implementatie van de service in de organisatie, training en opleiding en een Nederlandstalige helpdesk.

Business intelligence made easy (Bime) Analytics & Dashboarding
Bime 3.0 is een zeer krachtig en tegelijkertijd eenvoudig hanteerbare cloud BI-tool voor visuele analyse van en rapportage over vele ongelijksoortige datasets, ongeacht waar deze zich bevinden, op een lokale schijf of streaming via webservices wereldwijd. Deze BI-tool maakt het mogelijk om:
à¢â‚¬¢ Gegevens online te analyseren
à¢â‚¬¢ Overzichtelijke rapportages en dashboards te creëren
à¢â‚¬¢ Deze vervolgens veilig en kosteloos te delen met collega‘˜s, klanten en partners
à¢â‚¬¢ Informatie altijd en overal beschikbaar te maken

Met Bime 3.0 kunnen ook kleine en middelgrote organisaties door middel van visuele rapportages en dashboarding hun eigen bedrijfsactiviteiten analyseren. Bijzonder aan deze service is de QueryBlender waarmee gebruikers vrijwel alle informatie kunnen mixen en matchen, vanaf traditionele spreadsheets en omvangrijke relationele databases tot ´live data streaming‘˜ in Google Analytics, Google Apps, Salesforce.com of Amazon webservices. Deze BI-tool is geschikt voor elke browser en verschaft gebruikers door exploreren, visualiseren, publiceren en delen in enkele minuten belangrijke inzichten over de eigen organisatie en het web als geheel.

Bime 3.0 vereist geen omvangrijke downloads, geen tijdrovende set-ups en geen investeringen in hardware.Bedrijven krijgen de beschikking over de kracht van cloud-BI, zonder de controle over hun eigen data te moeten opgeven. De gepatenteerde OLAP-calculatie engine biedt de mogelijkheid om snel geraffineerde berekeningen uit te voeren. Bime 3.0 past zich aan op de behoefte van elke individuele gebruiker en is per direct beschikbaar in de Benelux.

Over Bime Benelux
Bime Benelux is de exclusieve distributeur in de Benelux van Bime (Business Intelligence Made Easy) Analytics & Dashboarding van het Franse bedrijf We Are Cloud in Montpellier. Dit bedrijf bestaat sinds 2009 en heeft Bime ontwikkeld in de cloud en voor de cloud. Deze cloudservice omvat eenvoudig bruikbare en toch heel krachtige BI-tools, snelle data-analyse faciliteiten, datavisualisatie en dashboarding, voor een betaalbare prijs

Voor meer informatie: www.bimebenelux.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE: Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal klik op de link in de bovenstaande balk of neem contact op met bovenstaande contactpersonen.