Binnenlandse Zaken blij met uitkomsten onderzoek ArbeidsinspectieHet ministerie van BZK heeft verheugd gereageerd op de uitkomsten van het onderzoek van de Arbeidsinspectie waaruit blijkt dat politiekorpsen niet rommelen met de arbeidstijden-boekhouding. De integriteit van de politie blijkt daarmee niet in het geding. Wel hekelt het ministerie de Nederlandse Politie Bond (NPB). J. van de Pol van de NPB beweerde in het tv-programma NOVA van 2 maart jl. dat politiekorpsen fraude plegen.

Hiermee heeft de NPB de politie ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld. Het ministerie vindt dergelijke ongefundeerde aantijgingen onverantwoord en verwacht van de NPB nu ook erkenning van het feit dat er bij de Nederlandse Politie dus geen sprake is van het rommelen met de arbeidstijdenboekhouding.

In de uitzending van 2 maart stelde de heer Van de Pol dat '[...] Het officiële systeem na afloop wordt aangepast met de uren uit het grijze schriftje. Met de niet daadwerkelijk gewerkte uren dus. Dat is fraude'. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Raad van Hoofdcommissarissen hebben de Arbeidsinspectie vervolgens verzocht de beschuldigingen te onderzoeken. Uit het onderzoek dat daarop volgende concludeert de Arbeidsinspectie klip en klaar dat het uitbetaalde salaris overeenkomstig is met het basisloon plus inconveniënten. 'Hiermee is aangetoond dat er bij de onderzochte korpsonderdelen, wat dit onderwerp betreft, geen sprake is van een dubbele boekhouding', aldus de Arbeidsinspectie.

bron:BZKComments are closed.
%d bloggers liken dit: