Golden Hope/Unimills en Biox zijn tot overeenstemming gekomen over de bouw van een biodieselfabriek in Zwijndrecht en van een groene energiecentrale in Vlissingen. Intentieverklaringen over deze projecten zullen op 20 mei worden ondertekend, tijdens het bezoek van de Maleisische minister-president Abdullah Ahmad Badawi aan Unimills.

De groene energiecentrale in Vlissingen, die de naam Biomassapark heeft gekregen, zal duurzame palmolie van de Golden Hope-plantages als brandstof gebruiken. Behalve de CO2-neutrale energiecentrale komt er ook een tankterminal om de palmolie op te slaan. De initiatiefnemers rekenen op een uitzonderlijk hoog rendement waardoor de milieuhygiënische prestaties veel beter zullen zijn dan bij gelijksoortige projecten.

De expertise van Unimills in de oliën en vetten en die van Biox in de energiewereld worden ook gecombineerd in de bouw van een biodieselfabriek op het terrein van Unimills in Zwijndrecht.

Minister-president Badawi van Maleisië bezoekt op 19 en 20 mei Nederland samen met enkele ministers uit zijn kabinet. Unimills maakt al ruim drie jaar deel uit van het Maleisische Golden Hope, en op zijn programma staat daarom onder meer het openen van een nieuwe fabriek van Unimills.

bron:productschap Margarine