De Braziliaanse bisschop Mgr. Luis Cappio heeft, verzwakt, duizelig en met licht geheugenverlies, een einde gemaakt aan zijn 11-daagse hongerstaking tegen regeringsplannen om een deel van het water van de Sao Francisco Rivier af te tappen om het dorre noordoosten van het land te irrigeren.

De bekendmaking van het einde van de hongerstaking kwam na zo'n vijf uur onderhandelingen tussen de Braziliaanse minister voor Institutionele Relaties Jacques Wagner en Mgr. Cappio (59), en een bezoek aan de stakende bisschop van de pauselijke nuntius aan Brazilie, Aartsbisschop Lorenzo Baldisseri, om hem ertoe te overtuigen een einde te maken aan zijn protest.

Inschikkelijk
De regering stemde toe om het project te bespreken met de Brazilianen voordat de operatie plaatsvindt. Daarnaast werd de belofte gedaan om harder te werken aan de revitalisering van de Sao Francisco rivier door wetgeving goed te keuren dat de jaarlijkse investering van 133 miljoen dollar voor de revitalisering van het rivier. Ook wordt er, zodra de gezondheid van Mgr. Cappio weer hersteld is een ontmoeting opgezet tussen de bisschop en de Braziliaanse president, Luiz Inacio Lula da Silva.

De bisschop zei dat het twee miljard dollar kostende project om rivierwater door middel van een netwerk van kanalen af te tappen alleen grote landbouwondernemingen zou helpen, en de armen, die van de rivier afhankelijk zijn voor hun overleven, in een nog moeilijkere situatie dan tevoren plaatst.

Bron: RKK

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular