De BlackBerry© is een Handheld (een klein handzaam apparaat) waarmee draadloos (via GPRS) e-mail, afspraken, contacten en todo lijsten kunnen worden bijgehouden. Dit alles kan via een BlackBerry Enterprise Server (BES) in verbinding staan met het bedrijfs mail systeem.

De BlackBerry is erg handzaam en gebruikersvriendelijk en alle informatie wordt naar de BlackBerry gestuurd (push), zodat de gebruiker geen moeite hoeft te doen om de ontvangen berichten te lezen.

 

Om verschillende reden wint de BlackBerry aan populariteit. Enkele redenen zijn:

  • Alles wordt beveiligd (encrypted) van en naar de BlackBerry verzonden.
  • De BlackBerry's zijn centraal te beheren.
  • Informatie wordt verstuurd naar de BlackBerry.
  • Is een volledig te intergreren met de bedrijfs mail systeem. Elke aanpassing op de BlackBerry is gelijk doorgevoerd op de zaak.
  • Werkt nationaal en internationaal.
  • Kosten zijn beheersbaar (vast maand bedrag).

 

Door de groeiende vraag naar BlackBerry oplossingen zijn er sinds kort twee web sites opgezet. Het BlackBerry Gebruikers Nederland Forum is een Nederlandstalig dicussie forum waar iedereen die een BlackBerry heeft, of een BES beheerd terecht kan. Daarnaast nodigen we iedereen uit die meer wil weten over de BlackBerry oplossing. Het forum is geheel openbaar, alleen voor het plaatsen van berichten dient u zich kosteloos te registreren.

Dat de BlackBerry meer kan dan alleen mail en agenda wordt snel duidelijk wanneer u een kijkje neemt op de BlackBerry Links and Resources web site. Een uitgebreide collectie van internationale web sites van BlackBerry toeleveringsbedrijven, documentatie en informatie.

 

De web sites zijn heden open voor iedereen. Graag tot ziens op à©à©n of beide web sites:

http://BlackBerry-NL.com

http://BlackBerry-Links.com

BlackBerry is een geregistreerd merk van RIM.

bron:Escalona Computing