Langzaam krijgt de Noordoostpolder in Flevoland weer kleur doordat de eerste tulpenknoppen ontluiken. Over een kleine twee weken is het landschap weer een lappendeken van kleurige bloemenvelden. Tussen 16 april en 14 mei is daarom de bloembollenroute weer uitgezet zodat iedereen van het schouwspel kan genieten. Nieuw dit  jaar is de speciaal uitgezette fietsroute en het Tulpen Informatiecentrum als startlocatie in Creil. 

De bloembollenroute is gemakkelijk te volgen door de duidelijke bewegwijzering. De route gaat langs een afwisselend landschap met uitgestrekte akkers, bospartijen en langs de verschillende dorpen in de Noordoostpolder. De totale lengte van de autoroute is ongeveer 100 kilometer. Dit jaar is er een speciale fietsroute van 25 kilometer uitgezet. Bij het informatiecentrum zijn op aanvraag echter ook varianten op de fietsroute te verkrijgen. De beide routes zijn te downloaden via www.bollenroute.nl en via www.vvvflevoland.nl.  
 
Langs de bloembollenroute zijn tal van activiteiten voor de bezoekers. Zo is er bij het Tulpen Informatiecentrum een tulpenshowtuin te zien. In het informatiecentrum zelf is meer informatie over alle activiteiten langs de route beschikbaar en is koffie en thee verkrijgbaar. Verder zijn langs de route enkele ambachtelijke bedrijven geopend als een Iris- en Hemerocalliskwekerij, een bamboekwekerij, een kaarsenmakerij, een wijnimporteur en een zuivelhoeve. Ook zijn diverse tuinen te bezichtigen en leidt de route langs onder meer Schokland, Nagele en Urk.  
 
bron:Flevolands bureau voor toerisme