Op zondag 18 december 2005 wordt het boek ´Gewoon Vliegen' van vlieger-schrijver Jan Cocheret gepresenteerd in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. ´Gewoon Vliegen...' is een bundeling verhalen vanuit de cockpit.

Voorafgaand aan de presentatie om 16.00 uur, worden vanaf 14.00 uur alle bezoekers van het luchtvaart-themapark rondgeleid door grote namen uit de TV- en luchtvaartwereld, waaronder Milika Peterzon en Cilly Dartell (Hart van Nederland), Leo van der Goot, Red Bull Airrace-vlieger Frank Versteegh, Jan Tuyp (BZN) en de acteurs Rob van Hulst en Cees Heijne. Alle bezoekers van de Aviodrome kunnen gratis aan deze bijzondere rondleidingen deelnemen!

Romantiek...?
´Gewoon vliegen...', de wereld gezien door een pilotenbril. Een wereld die misschien niet zo romantisch is als veel mensen wel denken. ´Gewoon Vliegen...' is een gebundelde verzameling verrassende en hilarische verhalen over vliegen, vliegtuigen en reizen. Het boek is niet alleen bedoeld voor de liefhebbers van de luchtvaart. Het is voor iedereen, misschien zelfs juist voor mensen die niets met vliegen hebben...

Jan Cocheret
Een biografie van een schrijvende vlieger in een notendop: na een acteercarrià¨re van acht jaar, wordt Jan Cocheret in 1985 aangenomen als piloot bij Air Holland. Al snel wordt hij gezagvoerder en instructeur op de Boeing 757, maar na de doorstart van de luchtvaartmaatschappij in 1991 gaat hij naast het vliegen ook als manager Public Relations aan de slag. Die zijstap is het begin van een journalistieke carrià¨re. Hij schrijft en fotografeert o.a. voor Panorama en werkt als freelance eindredacteur bij de AVRO radio. Sinds 1995 maakt hij reportages, interviews en vooral columns voor het luchtvaartmagazine Piloot en Vliegtuig. Deze columns vormen samen met zijn fotografie de basis voor ´Gewoon Vliegen...'.

Sinds 1997 is Jan Cocheret regelmatig te gast bij radio en televisie als luchtvaartdeskundige van het Platform Nederlandse Luchtvaart. Daarnaast blijft hij vliegen, onder andere als piloot van de historische DC-2 ´Uiver' uit de collectie van de Aviodrome. Sinds 2000 werkt Cocheret bij DHL in Brussel als gezagvoerder en instructeur/examinator op Boeing 757 vrachtvliegtuigen, maar dat belet hem niet om zich steeds meer op het schrijven te richten. ´Gewoon Vliegen ...' is het eerste boek van deze vliegende schrijver.

bron:Aviodrome