Vrijdag 28 oktober speelt de legendarische Amerikaanse singer/songwriter Bob Dylan in Ahoy' in Rotterdam. De kaartverkoop voor dit concert begint zaterdag.

 

De als Robert Allen Zimmerman geboren Dylan, kan met recht een levende legende genoemd worden. Met nummers als 'Blowin' in the wind' en 'The times they are a-changin" vertolkte hij als geen ander de tijdgeest van de protestgeneratie in de jaren '60, maar zijn invloed op de popmuziek reikt veel verder dan dit bewogen decennium. Dylan behoort tot de meest invloedrijke muzikanten van de twintigste eeuw. Met zijn persoonlijke en poëtische teksten bracht hij de literatuur in de popmuziek en is hij een inspiratie voor vele generaties na hem.

Dylan heeft meer dan 45 albums en honderden nummers op zijn naam staan, waaronder klassiekers als 'Like A Rolling Stone', 'Knocking on heaven's door' en 'All Along the Watchtower'. Op zijn palmares staan verder meerdere Grammy Awards, waaronder een Lifetime Achievement Award (1991) en die voor beste album van het jaar (1998, 'Time Out of Mind'). Ook is Dylan al een aantal keren voorgedragen voor de Nobelprijs voor de literatuur en heeft hij een Oscar en een Golden Globe gewonnen.

bron:Mojo