Divisies 'Commercial Airplanes' en 'Defense, Space & Security' bouwen voort op 25 jaar samenwerken 

Maarssen, 25 september 2012 - Dassault Systà¨mes, expert in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), maakt bekend dat Boeing een vijfjarig contract heeft getekend om het gebruik van Dassault Systà¨mes applicaties uit te breiden bij haar divisies 'Boeing Commercial Airplanes' en 'Boeing Defence, Space & Security'.

De samenwerking tussen Dassault Systà¨mes en Boeing startte ruim 25 jaar geleden. Dit heeft geresulteerd in diverse doorbraken bij het ontwikkelen en snel implementeren van nieuwe technologieën die baanbrekende innovaties mogelijk maken.

"Boeing en Dassault Systà¨mes werken al lang succesvol samen en daarom zijn we blij ons contract te kunnen uitbreiden", zegt Nancy Bailey, vice president IT Product Systems van Boeing. "We kijken uit naar het voortzetten van de samenwerking met Dassault Systà¨mes om nieuwe innovaties te ontwikkelen en te gebruiken voor het verbeteren van ons productontwerp en de productieprocessen. Dassault Systà¨mes blijft werken aan de evolutie en het volwassen maken van hun portfolio, om onze behoeften binnen de hele waardeketen van producten te adresseren. De PLM-oplossing van Dassault Systà¨mes blijft ons helpen om meerwaarde voor het bedrijf te creëren."

"Boeing en Dassault Systà¨mes hebben al ruim 25 jaar een uniek partnerschap", vult Bernard Charlà¨s, president en CEO van Dassault Systà¨mes aan. "Beide bedrijven delen een passie voor innovatie en het produceren van baanbrekende ervaringen voor klanten. We delen tevens een gemeenschappelijke visie over hoe wij onze applicaties en de processen van Boeing kunnen doorontwikkelen om bijzondere innovaties te creëren. Boeing heeft de evolutie van de Dassault Systà¨mes' strategie in belangrijke mate beïnvloed. Van 3D-ontwerp, via DMU en PLM naar 3D Experience. We kijken dan ook uit naar de voortzetting van onze samenwerking."
Over Boeing
Boeing is 's werelds meest vooraanstaande lucht- en ruimtevaartbedrijf en de grootste leverancier van commerciële lijntoestellen en militaire vliegtuigen. Bovendien ontwerpt en produceert Boeing helikopters, elektronische defensiesystemen, raketten, satellieten, lanceervoertuigen en geavanceerde informatie- en communicatiesystemen. Als een belangrijke leverancier van NASA, werkt Boeing tevens aan de Space Shuttle en het ISS (International Space Station). Daarnaast levert het bedrijf een divers pakket aan ondersteunende diensten voor het leger en voor luchtvaartmaatschappijen. Boeing heeft klanten in meer dan 90 landen en is op basis van verkopen à©à©n van de grootste exporteurs van de Verenigde Staten.

Over Dassault Systà¨mes    
Dassault Systà¨mes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systà¨mes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systà¨mes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular